Atentie! Banca Transilvania trage un important semnal de alarma

Mare atenție! Banca Transilvania trage un important semnal de alarmă! Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania (BT), a declarat, vineri că, din cauza noii taxe pe activele financiare, această bancă nu mai poate încuraja creditarea, de la începutul acestui an.

„Dacă vorbim pe fiecare zi (n.red. – de la începutul acestui an), vorbim de o bucată din PIB. (…) Nu suntem în stare să încurajăm creditarea”, a afirmat, vineri, Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania (BT), în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR).

CEO-ul BT a completat că situația este provocată de faptul că încă nu știu cum va fi aplicată noua taxă.

În plus, CEO-ul BT a precizat că din cauza noii taxe banca nu și-a finalizat bugetul propriu și regândește investițiile programate. „Este pentru prima dată când intrăm într-un an fără buget. (…) Am oprit proiectele de investiții”, a mai spus Tetik, dând exemplul unui proiect pentru segmentul digital care a fost oprit.

Aproape 60% din capitalul Băncii Transilvania, care are sediul la Cluj-Napoca, unde a fost fondată, este românesc, conform datelor anunțate de CEO-ul băncii.

„Noi nu putem să ne luăm bagajele și să ne ducem în altă geografie”, a subliniat, vineri, Tetik.

ARB și CPBR au organizat vineri o conferință cu tema „Provocările industriei bancare în anul deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene”.

Sursa Bugetul.ro« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *