Atac fara precedent al lui Ionel Dinu la adresa primarului Barbu

Ionel Dinu, preşedintele PMP filiala Giurgiu a ţinut o conferinţă de presă care a surprins prin poziţia în care s-a plasat faţă de actualul primar Nicolae Barbu. Încă din preambulul conferinţei de presă a început un atac direct, frontal aş putea spune, asupra celui care a administrat oraşul timp de 4 ani făcând următoarea remarcă: „ În urmă cu doar patru ani, oraşul Giurgiu se situa pe locul 29  în ceea ce priveşte nivelul de trai al giurgiuvenilor la nivel naţional. Acum, Giurgiu este clasat pe ultimul loc în această ierarhie. Ca şi concluzie, giurgiuvenii trăiesc de cel puţin 29 de ori mai prost decât în urmă cu 4 ani”. Ionel Dinu a lăsat să se înţeleagă că principalul vinovat pentru scăderea nivelului de trai nu este nimeni altul decât primarul Barbu.

Ca să poată vorbi de transparenţa decizională a administraţiei locale din Giurgiu, Ionel Dinu a creat o punte de legătură printr-o afirmaţie a preşedintelui Băsescu care cu ocazia unei întâlniri a liderilor şi membrilor  PMP care a avut loc la Alba Iulia a spus că în administraţie este obligatoriu să existe transparenţă vis-a-vis de proiectele propuse de executiv, de sumele alocate, precum şi modul cum acestea sunt cheltuite. Extrapolând, preşedintele PMP Giurgiu a spus că şi la Giurgiu este necesară o astfel de transparenţă, pentru ca locuitorii oraşului să ştie în orice moment cât şi cum se cheltuiesc banii din bugetul local. Ca şi completare a mai spus că în timpul campaniei electorale va veni cu dezvăluiri incendiare legate de administraţie şi de cei care au gestionat această administraţie, care au reuşit performanţa să transforme Giurgiu dintr-un oraş viu, în plină dezvoltare, într-un oraş mort în care singura activitate vizibilă este praful pe care-l fac măturătorii stradali.

În cea de-a doua parte a conferinţei de presă, Ionel Dinu şi-a exprimat dezacordul faţă de modul cum se comportă primarul Barbu acum la sfârşit de mandat, când în sfârşit şi-a dat masca jos arătându-şi adevărata faţă, aceea a unui om a cărui singură preocupare este doar interesul personal. Despre acest lucru a spus :

 „ Referitor la comportamentul primarului Barbu avut la ultima şedinţă a consiliului local, poate fi considerat drept o formă de şantaj şi ameninţare. Ţin să-i atrag atenţia în mod clar şi fără echivoc, că atitudinea dânsului a depăşit orice limită admisă, atât din punct de vedere legal, cât şi a bunului simţ. … Este inadmisibil să ameninţi în mod nejustificat consilierii locali cu DNA-ul. Este foarte adevărat că nu toţi consilierii au studii juridice şi există probabilitatea să comitem anumite erori. Dar nici un proiect de hotărâre nu trece fără avizul de legalitate pus de compartimentul juridic din primărie, după care mai este verificat încă o dată de Instituţia Prefectului, care dacă un punct al proiectului contravine legislaţiei în vigoare este retrimis consiliului local pentru corectarea eventualelor erori legislative. Deci domnul primar ar fi trebuit să ştie că noi consilierii suntem exoneraţi de vină  dacă cumva executivul cu bună ştiinţă ne-a indus în eroare.”

Ionel Dinu a venit şi cu clarificări legate de supărarea primarului care a dus la un comportament coleric din partea acestuia.

 „  Îi înţeleg supărarea primarului acum la sfârşit de mandat, când încearcă cu ultimile puteri să-şi asigure în continuare un trai aşa cum s-a obişnuit, în nici un caz ca al unui om de rând, în situaţia în care nu va mai fi primar. Probabil ştie dumnealui ceva. Este pentru prima dată, după ştiinţa mea, când în mai puţin de patru ore primarul îşi dorea să-i trecem un proiect de hotărâre. Tocmai această grabă ne-a dat nouă consilierilor locali de gândit. Despre ce este vorba: În aceeaşi zi cu şedinţa consiliului local care urma să aibă loc la ora 11:00,  încă de la primele ore de program, executivul primăriei eliberase două documente premergătoare aprobării în plenul consiliului local a unui aziz de funcţionare pentru o autogară al cărei administrator urma să fie firma SMARANDA SRL, care întâmplător sau poate nu, mai mult ca sigur nu, are punctul de lucru şi sediul social la aceeaşi adresă cu firma de transport local orăşenesc, respectiv LIBER TRANS… În condiţiile în care în licenţele de transport deţinute de firmele de transport persoane interjudeţean eliberate de Ministerul Transporturilor figurează ca administrator de autogară firma Manic, de ce este necesar să avem o altă firmă administrator de autogară? De ce este necesar să ne batem joc de transportatori şi de călătorii din Giurgiu? De ce este necesar să se facă o altă licitaţie pentru obţinerea altor licenţe de transport? Spun aceasta deoarece toată lumea ştie că schimbarea autogării presupune alte licitaţii în vederea obţinerii altor licenţe de transport. Singura explicaţie este aceea că se doreşte eliminarea firmei Manic pentru ca în urma unei noi licitaţii firma LIBER TRANS să obţină, prin aranjamente de culise, licenţa de transport persoane judeţean şi interjudeţean… Ei bine, în condiţiile date, noi consilierii locali nu am fost de acord cu proiectul de hotărâre propus de către excutiv, mai exact de primar. Acesta este motivul real care explică comportamentul de maidan al primarului, comportament pe care l-a avut la ultima şedinţă a consiliului local.”

În finalul conferinţei de presă, Ionel Dinu i-a solicitat primarului Barbu să-şi ceară scuze public faţă de consilierii locali.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *