Asociaţia “Comunitaţile Locale Riverane Dunarii” prezentă la primaria Giurgiu

11080849_417943195033908_3235059733379175987_oLa scurt timp de la înfiinţare, Asociaţia “Comunităţile Locale Riverane Dunării” – CLDR România a organizat astăzi, 25 martie, la Giurgiu, cu sprijinul partenerilor săi, o întâlnire de lucru găzduită de Primăria Municipiului Giurgiu. Au răspuns invitaţiei reprezentanţi ai Consiliului Director în frunte cu preşedintele Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova, dar şi oaspeţi de seamă din partea Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Riverane Dunării, dl. Peter Langer sau a Ministerului de Externe, consilier diplomatic în cadrul Biroului Strategiei UE, Valentin Panait. Întâlnirea a reunit reprezentanţi ai Parlamentului României, deputaţii Nicolae Florian şi Alin Bucur, ai autorităţilor publice centrale şi locale, ai mediului academic şi de cercetare, ai societăţii civile şi nu în ultimul rând din cadrul firmelor de consultanţă şi din mediul privat şi a fost deschisă de viceprimarul Alexandru Vladu, onorat de prezenţa la Giurgiu a distinşilor invitaţi. 
Moderatorul întâlnirii, profesorul Sever Avram, a fost cel care a susţinut o prezentare despre rolul SUERD în dezvoltarea regiunilor dunărene, dar și despre activitaţile şi obiectivele asociaţiei. Invitat să ia cuvântul, Peter Langer a amintit de oportunităţile Strategiei Dunării, dar şi de următoarele forumuri pe această tematică de la Zagreb, 23-24 aprilie, dar şi din toamnă, de la Ulm, 29-30 octombrie, oraş pe care îl administrează.
În cadrul şedinţei de lucru au fost atinse subiecte importante legate de SUERD, de cooperarea internaţională, dar şi de nevoia asocierii în parteneriate puternice care să atragă finanţare europeană în cadrul strategiei, prin proiecte majore, amintindu-se şi de Programul Transnaţional Dunărea ce urmează să fie lansat.
În cadrul şedinţei de la Giurgiu, consilierul diplomatic din cadrul MAE, Valentin Panait, a declarat că astfel de întâlniri sporesc vizibilitatea implementării SUERD în regiune şi contribuie la realizarea strategiei pentru care e necesar să atragem cât mai mulţi parteneri.
Întâlnirea a fost închisă de gazdă, de viceprimarul Alexandru Vladu. Acesta a mulţumit tuturor participanţilor pentru prezenţa la Giurgiu dar şi pentru atenţia pe care o acordă Strategiei Dunării, instrumentul prin care cele 14 state implicate se pot dezvolta şi pot derula proiecte de anvergură, amintind că municipiul Giurgiu este parte integrantă în SUERD.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *