ASEDIUL RAHATULUI DIN GIURGIU FURNIZOR DE VOTURI PENTRU PRIMARUL BARBU… SAU CEL PUTIN ASA SPERA

De curând, la o emisiune televizată la care a participat și domnul consilier local Ionel Dinu, acesta nu a ratat ocazia să-și lanseze încă o dată ironiile acide la adresa domnului primaru Barbu, ascunse sub o perdea de fum. A făcut acest lucru prin elogiile adresate primului nostru edil, de această dată făcând referire la asediul rahatului din Giurgiu, titlu dat tot de către domnul Dinu, vorbind despre igienizarea subsolurilor de la blocurile din oraș, unde îl ridică în slăvi pe primar pentru binele, grija și preocuparea față de cetățenii orașului, de care a dat dovadă prin scoaterea mizeriei din subsolurile blocurilor. Chiar m-a surprins faptul că domnul primar nu și-a dat seama că de fapt îi sunt prezentate nerealizările. Fiindu-i prezentată în schimb dorința avidă de putere în încercarea dumnealui disperată de a părea ceea ce de fapt nu este și anume primar. Dacă mandatul trecut a beneficiat de două atuuri extrem de importante ca să poată ajunge primar și anume faptul că oamenii din Giurgiu își doreau altceva, un alt primar, iar cel dea-l doilea atu, factor determinant datorită căruia ocupă poziția de acum, îi este datorat domnului deputat Nicolae Florian care a renunțat să mai candideze pentru funcția de primar în favoarea domnului Barbu.

Revenind la asediul rahatului din Giurgiu,nu am reușit încă să înțeleg dacă cetățenii acestui oraș, sunt numai cei care locuiesc bloc, pentru că toată atenția actualui primar se îndreaptă numai spre oamenii care locuiesc la bloc, creindu-le o serie de facilități pe care bine înțeles că tot dumnealor cetățenii o să le plătescă înzecit prin taxele și impozitele pe care sunt obligați să le suporte. După cum toată lumea știe, inițiativa igienizării subsolurilor i-a aparținut Asociației Umanitare Uniți pentru Giurgiu, al cărei președinte este domnul doctor Ladislau Pick cu concursul nemijlocit al domnului deputat Nicolae Florian și cel al grupului de firme Nova Force. Speriat probabil de notorietatea de care se bucură domnul deputat în fața giurgiuvenilor, cu încă puțin capital de imagine câștigat, în mod sigur  chiar și puținele șanse pe care le poate avea domnul Barbu în vederea obținerii unui nou mandat, până și acestea i s-ar fi diminuat. 

După o noapte de nesomn și sfat de taină cu înțelepții săi, știind că dețin majoritatea în consiliul local, au pus-o de inițierea unui proiect de hotărâre, prin care primăria să facă igienizarea subsolurilor de la blocuri. Dacă Asociația Uniți pentru Giurgiu făcea acest lucru benevol cu oameni pentru oameni, cu cheltuieli suportate din fonduri proprii, nu același lucru putem spune și despre primărie.

Haideți să vedem cam care ar putea fi posibilele beneficii pe care și le-ar putea atrage domnul primar Barbu.

1 Lucrările pot fi acordate unor firme preferențiale, deoarece aceste lucrări, spun acest lucru fără teama că greșesc, se acordă prin încredințare directă fără licitații.

2  Lucrările se fac pe suprafețe mici cu densitate mare de locuitori, de unde rezultă un număr mare de votanți. Acesta este și motivul pentru care primarul nu este interesat să acorde subvenții sau eu știu ce alte beneficii locuitorilor de la case, care cel puțin din acest punct de vedere sunt defavorizați.

3 Nu folosește bani personali, se folosește de banii contribuabililor, cu speranța că în acest fel va câștiga capital electoral.

În aceste condiții când toată lumea cunoaște aceste lucruri, poate cineva să creadă că domnul Ionel Dinu a vorbit serios și să se ridiculizeze în mod intenționat?  Ba dimpotrivă, eu cred că domnul Dinu demonstrează că are stofă de politician,  în mod intenționat face acest lucru prin care încearcă să-l decridibilizeze pe actualul primar.  Cum nimic nu este întâmplător  și-a anunțat în mod oficial candidatura pentru funcția de primar. Cu alte cuvinte își pregătește terenul pentru apropiatele alegeri.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *