Anuntul facut de ministrul Transporturilor Razvan Cuc: Podul feroviar de la Gradistea va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2019

Podul feroviar de la Grădiştea, prăbuşit în urma unor inundaţii în 2005, va fi finalizat în 2019, a anunţat vineri, la Comana (judeţul Giurgiu), ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„În primul rând, a trebuit ca cei de CFR să intre pe tronsonul de cale ferată şi să facă modernizările care se impuneau pentru a deschide ruta Grădiştea-Giurgiu, iar acesta este un prim pas, înainte de finalizarea construcţiei podului de la Grădiştea, care va fi în anul 2019. În momentul de faţă, am finalizat procedurile şi vom desemna săptămâna viitoare câştigătorul pentru elaborarea documentaţiei tehnice pentru calea ferată Giurgiu Nord-Bucureşti”, a declarat pentru Agerpres ministrul transporturilor.

El a precizat că acest obiectiv de investiţii a fost “spart” în două loturi, astfel că „documentaţia tehnică pentru podul de la Grădiştea va fi mult mai repede finalizată şi lucrările vor fi scoase mai repede la execuţie”.

„Undeva la începutul anului viitor vom scoate la execuţie şi podul de la Grădiştea şi în 2019, cu un constructor bun, sperăm să nu avem nicio contestaţie pe această procedură, să putem finaliza lucrările, aşa cum ne-am angajat şi cum am promis”, a completat ministrul transporturilor.

El a participat vineri, în staţia CFR Comana, la redeschiderea tronsonului de cale ferată Grădiştea-Giurgiu, închis după prăbuşirea podului feroviar în anul 2005.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *