Andronic face diferenta!

Candidatul PMP Giurgiu la Camera Deputaților, Andronic Dan Cătălin insista să vorbească despre problemele și nevoile reale ale oamenilor așa cum le-a constatat direct vorbind și ascultându-i pe giurgiuvenii întâlniți în ultimele zile în piața mare din Giurgiu și târgul de la Călugareni.

andronic-1

 

Astfel invitat la B1 într-o dezbatere alături de reprezentanții PNL și PRU, Andronic  a remarcat diferența mare dintre cele discutate în studio – chestiuni de campanie, precum ultima dispută dintre premierul Cioloș și Liviu Dragnea – președintele PSD  pe seama postacilor – și apăsările din viata de zi cu zi a oamenilor.

‘’ Politica pentru mine înseamnă să încerci să rezolvi concret și să lași ceva în urma ta” și-a întărit Andronic mesajul și a continuat “ În Giurgiu lipsesc locurile de muncă….podul de la Grădiștea  s-a prăbușit în 2005 și după 14 miniștri ai transporturilor și 12 ani, prăbușit a rămas. Ca ziarist și ca om mi-am propus să vorbesc și să insist până se rezolvă pentru că știu că astfel se poate schimba viața oamenilor; azi cine vrea să ajungă la București plătește 16 lei dus, 16 lei întors la microbuz – 600 de lei/luna. E mult! Din momentul refacerii podului de la Grădiștea și reluarea traficului feroviar va fi mai ieftin și mai ușor pentru giurgiuveni să ajungă-n capitala țării…

Andronic  a făcut apoi diferența prin abordarea pragmatica a modalităților prin care,  se pot asigura investiții și implicit dezvoltare. El a demonstrat că singurul argument valabil pentru investitori este forța de munca educată, pentru ca facilități fiscale- după modelul Nokia la Cluj, care a încasat ajutorul de stat și apoi a plecat – nu mai pot fi posibile.

Iar Giurgiu, mai mult decât oricare alta zonă a țării, are nevoie disperată de o voce puternică și credibilă care să determine soluții  concrete la realitatea dureroasă a promovabilității de doar 38% la bacalaureat – care așează Giurgiu pe ultimul loc pe țară. Andronic propune și susține ca Giurgiu să devină  un centru de educație puternic și credibil cu accent pe zona de IT și tehnologia informației, astfel încât tinerii să aibă slujbe și viitor acasă.

andronic-2

 

În privința agriculturii – activitate de bază în județul Giurgiu- Andronic a fost categoric. “ Acum este o competiție inegală în agricultorii locali și cei din altă țară. Străinii beneficiază de împrumuturi din țările de origine cu zero dobândă și perioadă de grație pentru achiziția de pământuri în România și investiții în agricultură…iar ai noștri nu au nicio șansă în această competiție. Lucrurile trebuie schimbate rapid, prin suport financiar și facilități acordate agricultorilor români și implicit celor din Giurgiu – simultan cu interdicția vânzării de pământ către străini.

Comandat PMP-Organizația Județeană Giurgiu. Editat de SC MANADY-PRESS SRL

Cod mandatar financiar AEP 11160002


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *