Amuzament pe gratis cu prefecta Nina Carmen Crisu care doreste… sa instaureze matriarhatul la Giurgiu !

Premierul României, Mihai Tudose ( nota red. rămâne de văzut până când va mai fi prim ministru  ) în data 5 octombrie a semnat două HG-uri. În primul HG  îl demite din funcţia de subprefect pe Tîrcă Fabian, iar prin cel de-al doilea HG o numeşte pe Adrian Puţaru subprefect. Mă gândesc cu „deosebită stimă şi consideraţie” la acest premier, super om, care are capabilitatea extrasenzorială  să cunoască oamenii  fără să-i fi întâlnit vreodată, fără să le cunoască capacitatea intelectuală, fără să fi schimbat o vorbă cu ei şi el, „super omul”, fără anvergura de premier cum îl caracteriza nu cu mult timp în urmă senatorul de Giurgiu Niculae Bădălău, care între timp şi-a schimbat părerea şi crede că premierul are şi anvergură şi portanţă, hotărăşte fără o minimă explicaţie soarta unor oameni.

Sincer nu o fericesc pe Adrian Puţaru pentru funcţia politică pe care o ocupă. Ce i s-a întâmplat lui Tîrcă Fabian i se poate întâmpla şi ei în foarte scurt timp, şi tocmai din acest considerent o sfătuiesc cu tot respectul faţă de funcţia pe care o ocupă ca încă de  acum să înceapă să sufle deja şi în iaurt. Este mai mult decât vizibil că Fabian este victima grupuleţului de forţă din interiorul PSD-ului giurgiuvean. Grupuleţ despre care cred că nu se va mai vorbi  mult timp la modul laudativ aşa cum sunt obişnuiţi.  

Doamna prefect Nina Carmen Crişu, a cărei singură preocupare este aceea să răspundă nu neapărat politic, solicitărilor venite din partea grupuleţului de forţă din PSD Giurgiu, la înscăunarea Adrianei Puţaru în funcţia de subprefect a ţinut un discurs care lasă loc de gândit în ceea ce priveşte cunoştinţele domniei sale despre perioada matriarhatului.  

“Începe de astăzi o eră a matriarhatului în Giurgiu, dar o să vedeţi că o să fie o era plăcută  pentru  toată  lumea. Nu cred că v-a fost rău până acum cu mine şi cu atât mai mult o să vă fie mult mai bine de acum încolo, pentru că vom fi două…”.

Iată ce spun oamenii de specialitate despre matriarhat:

“Modelul comunităţii matriarhale este în primul rând un model în care există egalitatea tuturor membrilor (adică, lipsa oricărei stratificări sociale), lipsesc normele morale, organizarea politică şi o autoritate politică centrală (anarhie), persistă libertatea relaţiilor sexuale (femeia poate avea relaţii sexuale cu oricine), lipsa familiei nucleare (copilul îşi cunoaşte doar mama). Toată această ordine este întruchipată de chipul „Zeiţei Mamă”, un cult al „pământului care ne hrăneşte” şi  întruchipează colectivitatea tribală („naţionalism”  primitiv) .”

Dacă aceasta este viziunea doamnei prefect, în condiţiile în care cunoştea cu ce se mănâncă matriarhatul mă întreb cum va funcţiona instituţia prefectului !!! Din punctul meu de vedere în mod vădit ne vom îndrepta spre anarhie, ceea ce pare că în Giurgiu deja s-a instaurat. Prefer să cred, chiar dacă acest lucru demonstrează slabele cunoştinţe ale doamnei prefect, că dumneaei  doar i-a plăcut cum sună cuvântul matriarhat având cunoştinţe doar că este vorba de un anumit moment din vremurile străvechi ale omenirii când la conducere se aflau femeile. Sau eu ştiu ? Poate prefecta  ştia şi a făcut această afirmaţie cu bună ştiinţă referindu-se doar la un anumit aspect din ceea ce înseamnă matriarhatul în integralitatea  lui.

Şi ca să-şi arate muşchii, grupuleţul de forţă, după ce l-au demis pe Tîrcă Fabian din funcţia de subprefect, în loc să-l lase să se reîntoarcă la vechiul loc de muncă aşa cum prevede legea au aranjat în aşa fel lucrurile încât l-au detaşat tocmai la Iaşi. Pentru mine este foarte clar că acestui grupuleţ de forţă din PSD Giurgiu îi este teamă de faptul că scaunele pe care le ocupă au picioare de ceară şi că unul dintre cei care poate aprinde focul ca să li se topească picioarele scaunelor este şi Tîrcă Fabian. Frica ! Acesta este motivul pentru care grupuleţul de forţă doreşte să scape de persoanele inadaptabile din punctul lor de vedere, persoane care au demnitate şi care nu răspund comenzilor, hai să le spunem politice, comenzi care sunt în contradicţie cu legea. Vom reveni cu amănunte legate de acest subiect.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *