Ambasadorul Rusiei in Turcia a fost ucis

Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ucis într-o galerie de artă din Ankara, de un bărbat care l-a împușcat de cel puțin doi ori. Diplomatul Andrei Karlov ar fi fost ținta acestui atac armat, iar atacatorul a fost ucis în urma unui schimb de focuri cu forțele turce.

 Președintele Rusiei și președintele Turciei au discutat la telefon, în urma atacului armat în care ambasadorul rus la Ankara și-a pierdut viața, notează Sputnik News. Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au vorbit despre acest asasinat, care cu siguranță va avea un impact asupra relațiilor dintre cele două țări.

Naţiunile Unite au condamnat asasinarea ambasadorului Rusiei, Andrei Karlov. ”Noi condamnăm un asemenea atac armat asupra ambasadorului rus din Turcia. Nu poate exista nicio justificare pentru un asemenea atac asupra unui diplomat sau ambasador”, a declarat purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite, Stephane Dujarric.

 Asasinul ambasadorului rus a fost identificat drept Mevlüt Mert Altıntaş, în vârstă de 22 de ani. Acesta absolvise o școală de poliție în urmă cu doi ani și făcea parte din forțele antirevoltă din Ankara, scrie presa turcă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *