Alexandru Vladu pentru inceput parea un colier la gatul ALDE, ulterior colierul s-a transformat intr-o piatra de moara…

Nu cu mult timp în urmă puţini erau cei care-i acordau vreo şansă noului partid ALDE, filiala Giurgiu. Numai că, tânărul preşedinte Toma Petcu a reuşit performanţa să dea credibilitate acestei formaţiuni politice, creditată de contra competitorii săi cu şanse egale cu zero. Prin tenacitate şi o muncă asiduă, Tomiţă Petcu cum îi spun apropiaţii, împreună cu o mână de oameni dintre care i-aş aminti pe Ionel Muscalu, Gicu Iorga, Nicu Ştefan, Ionuţ Badea, Cîndea Gheorghe, Ovidiu Andrei şi încă câţiva au pus bazele unui partid care le dădea fiori reci pe şira spinării partidelor mari cum ar fi PNL şi PSD.

Ar trebui să mă mint pe mine dacă nu aş recunoaşte că atunci când am aflat pe surse că Alexandru Vladu o să fie candidatul partidului pentru fotoliul de primar nu i-am spus lui Tomiţă că face o gafă impardonabilă prin aducerea lui Vladu la ALDE.  Motivaţia în susţinerea argumentaţiei mele este legată de faptul că Vladu este perceput de marea majoritate a giurgiuvenilor drept un exponent al gintei şmecherilor, care nu au făcut nimic altceva decât să se îmbogăţească prin mijloace nu tocmai ortodoxe. Oamenii din oraş spun că majoritatea lucrărilor efectuate în oraş,  licitaţiile sau încredinţările directe au fost castigate sau  date unor firme, care  de fapt nu s-au ales decât cu un comision din valoarea lucrărilor, pentru că, lucrările au fost ulterior subcontractate către firmele lui Vladu sau apropiaţilor acestuia. Nu sunt eu în măsură să certific aceste informaţii. Sunt organe abilitate care pot să facă acest lucru.

Nu pot însă să înţeleg cum Toma Petcu, un tip pragmatic şi cerebral a căzut în plasa întinsă de PSD. Prin plasarea lui Vladu la ALDE, PSD-ul are doi candidaţi în persoanele celor doi buni prieteni, Barbu şi Vladu, care nu pot fi disociaţi de starea deplorabilă în care a ajuns oraşul nostru. Este imposibil să împarţi vina, starea de sărăcie lucie în care trăiesc marea majoritate a giurgiuvenilor li se datoreză în egală măsură, atât lui Barbu, cât şi lui Vladu.

Din discuţiile avute cu Toma Petcu am înţeles că în configuraţia listelor pentru consilierii locali nu vor figura persoane apărute în partid odată cu venirea lui Vladu, deoarece, spunea Toma Petcu ar fi nedrept să-i defavorizeze pe cei care au muncit pentru partid  şi care şi-au asumat un risc, neştiind la vremea respectivă care va fi evoluţia partidului, în favoarea unor noi veniţi. Extrem de logică şi pertinentă afirmaţia liderului. Numai că, pe surse am aflat că în lista de consilieri locali apar şi numele unor doamne apărute din suburbiile politicii de cartier, despre care cel puţin acum nu doresc să fac nici un fel de comentarii … Care este părerea celorlalţi membrii ALDE legat de acest subiect? Voi reveni cu precizări în ediţiile viitoare ale publicaţiei noastre.

Din punctul meu de vedere, excelenţa sa, domnul Vladu aduce doar deservicii partidului datorită prestaţiei lamentabile avute ca şi viceprimar. Domnul Toma Petcu avea la dispoziţie un arsenal de nume cu rezonanţă, nume grele, nepătate, care ar fi avut un cuvânt important de spus în disputa pentru fotoliul de primar, cum ar fi Gicu Iorga, Ionel Muscalu şi de ce nu  Nicu Ştefan care chiar dacă este colonel în rezervă este un soldat disciplinat şi cu siguranţă lista ar putea continua.

Îmi doream ca ALDE să devină un partid politic puternic, pentru ca ulterior forţele de dreapta să se alieze împotriva partidului care a adus România în pragul anarhiei.

O ţară în care nimeni nu mai respectă pe nimeni, unde legea a devenit ceva facultativ, excrocii şi impotenţii intelectuali deţin puterea şi îşi bat joc de noi, în timp ce oameni de certă valoare sunt ţinuţi într-un con de umbră de excrocii care au bani ameninţând în stânga şi-n dreapta spunând că cine nu este cu noi este împotriva noastră, cu alte cuvinte nu jucaţi cum vă cântăm noi este vai şi amar de viaţa voastră!

Un singur lucru va trebui să-l înţelegem. Dacă nu scăpăm acum de această şleathă de excroci ordinari, nu vom  reuşi să mai scăpăm niciodată. Iar nouă şi încă câtorva generaţii, viaţa ne va fi din ce în ce mai grea, în timp cei ei, “şmecherii” se vor plimba cu nave de croazieră, vara vor petrece concedii pe plajele de la Miami, iar iarna pe pârtiile staţiunilor de lux din Europa, sau din întreaga lume.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *