ALERTA METEO. Ninsori, lapovita si intensificari ale vantului pana luni dupa-amiaza. Racirea vremii va continua

Meteorologii anunță că vor fi ninsori, lapoviță și intensificări ale vântului până luni, la ora 15:00. Zonele vizate sunt cele montane, sudul, estul și sud-estul țării. 

Astfel, până luni, 18 decembrie, la ora 15, va ninge în general moderat cantitativ în Carpații  Meridionali și de Curbură unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei și în centrul și sudul Moldovei în după-amiaza zilei de duminică și în prima parte a nopții de duminică spre luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. În dealurile sudice vor fi ninsori și lapoviță, iar în Dobrogea și Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviță și ninsoare. 

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45…50 km/h în regiunile estice și sud-estice, iar pe litoral și în zona Carpaților de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 km/h. 

Meteorologii mai spun că răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată țara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *