ALERTA meteo: Cod galben de ninsori si vant. HARTA zonelor vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei avertizări, dintre care două cod galben, de ninsori şi vânt, valabile pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

Prima avertizare vizează precipitații mixte în vest, nord și centru, ninsori la munte, intensificări ale vântului, în intervalul 9 decembrie, ora 11 – 10 decembrie, ora 20.

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.

La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute.

Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45…55 km/h.

În cursul zilei de duminică (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.

A doua avertizare este una de tip cod galben, pentru zonele de munte, în intervalul 9 decembrie, ora 15 – 10 decembrie, ora 16. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent

În toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

A treia avertizare este un cod galben de intensificări ale vântului, pentru sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei, în intervalul 10 decembrie, orele 02 – 16.

În intervalul menționat în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h și temporar 70 km/h.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *