ALDE nu va constitui nici o alianta cu PSD in vederea participarii la alegerile locale…

Copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu,  în cadrul unei conferinţe de presă desfășurată în noul sediu de partid situat adiacent teatrului „Tudor Vianu” l-a prezentat ca și candidat pentru funcția de primar al comunei Vedea pe colonelul în rezervă Ion Ștefănică, fost șef al ISU Giurgiu. Tot în cadul aceleiași conferințe de presă, domnul Toma Petcu a declarat că formaţiunea sa nu va constitui nici o alianţă cu PSD, în nici o localitate din judeţul Giurgiu, în vederea participării la alegerile locale şi afirmă faptul că va avea candidaţi proprii în fiecare localitate.

„Vreau să spun clar şi fără echivoc, la nivelul judeţului Giurgiu, ALDE nu va constitui nici un fel de alianţă, în nici o localitate cu PSD, nici în municipiul Giurgiu şi nici în altă localitate din judeţul nostru. Personal, la nivel naţional, am lucrat la redactarea protocolului dintre PSD şi ALDE, am făcut parte din comisiile care au negociat acest protocol şi am fost prezent la semnarea lui şi vreau să vă spun foarte clar, din start, că acest protocol prevede că aceste alianţe se vor face acolo unde organizaţiile ALDE şi PSD consideră necesar să constituie o alianţă locală pentru candidaturi comune, în rest, sau în general, în toată ţara avem libertatea şi posibilitatea de a candida singuri dacă asta ne dorim şi avem capacitatea electorală , a afirmat Toma Petcu.

El a adăugat că „poate au fost unii primari PSD în judeţ care s-au bucurat că ALDE va avea candidaţi comuni cu PSD, dar nu se va întâmpla acest lucru”.

De asemenea, domnul Toma Petcu a subliniat că nici cu PNL nu se pune problema vreunei alianţe pre-electorale în judeţ. Totodată, el a menţionat că după alegeri, în funcţie de negocieri, în toate consiliile locale şi în Consiliul Judeţean Giurgiu probabil că „PSD va fi prima opţiune a ALDE de negociere pentru constituire de majorităţi în consiliile locale şi CJ”. În continuare copreședintele ALDE a făcut și următoarea precizare:

„Dacă nu vom avea o bună înţelegere şi un parteneriat corect cu PSD, ne vom rezerva dreptul ca după alegeri să avem negocieri şi cu alte partide”

Un alt subiect abordat atât de domnul Toma Petcu cât și de domnul Constantin Basangeac, celălalt copreședinte ALDE  a fost și cel legat de „Legea Defăimării” venind cu următoarele precizări:

 

Toma Petcu „ Din punctul meu de vedere legea defăimării este total inoportună. Cred că formularea aleasă și titulatura aleasă este nefericită pentru cei de la PSD, sunt convins că această lege nu va trece prin Parlament …”

Constantin Basangeac „ Legea defăimării mi se pare un pic forțată este o nouă încercare de a îngrădi libera exprimare prin băgarea pumnului în gură în primul rând presei  și în al doilea rând oricărui alt cetățean, din două puncte de vedere. Unu: În ceea ce privește etniile sau diferite grupuri sociale, așa cum se vrea în lege prin a fi ocrotite prin sancțiuni drastice, există deja legea discriminării, la care  se poate apela ușor  și aceasta de asemenea prevede sancțiuni. Doi: În ceea ce privește atacul la o anumită persoană, din partea din partea presei să zicem, sau din partea altui cetățean, de asemenea avem răspunderea civilă delictuală. În concluzie, o asemenea lege nu ar face altceva decât să ne împovăreze legislația actuală. Cred că mai degrabă că prin această lege se conferă posibilitatea  autorităților, cu toate că în cele mai multe cazuri nu se întâmplă așa, dar am văzut și excepții, se crează o facilitate autorităților să pună pumnul în gură lui x sau lui y. ”

 

I.C.MANDU

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *