ALDE Giurgiu este gata sa intre in focul pregatirii alegerilor parlamentare

Luni, 17 octombrie, la sediul formațiunii politice ALDE Giurgiu a avut loc o conferință de presă prezidată de președintele partidului Toma Petcu care a avut alături  o parte dintre candidații pentru Parlamentul României. În preambulul conferinței de presă președintele partidului a spus:

„ Așa cum este normal, în urma unui vot democratic, ALDE și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare atât la Camera Deputaților, cât și la Senat. Am avut convocată, conform statului, pentru vineri, 14 octombrie, ora 18:00 o delegație permanentă unde pe convocator am avut 140 de delegați din tot județul, toți consilierii locali, județeni, președinții de organizații, primarii și viceprimarii noștri. Din 140, prezența a fost de 120. În urma votului s-au stabilit următoarele candidaturi, după cum urmează :

Pentru Camera Deputaţilor pe prima poziţie se află subsemnatul, Toma Petcu, pe poziţia a doua generalul în rezervă Vasile Guşatu, pe poziţia a treia fostul viceprimar al municipiului, actual consilier municipal şi copreşedinte al organizaţiei municipale, Alexandru Vladu, pe poziţia a patra colegul nostru, purtătorul de cuvânt şi consilier municipal, Ionel Muscalu, iar pentru Senat pe prima poziţie este Vasile Mustăţea, fostul preşedinte al CJ şi actual consilier judeţean, vicepreşedinte ALDE, iar pe poziţia a doua a fost aleasă colega noastră mai recentă, de două săptămâni în partid, Mariana Iancu. Pe mine m-a surprins plăcut comportamentul tuturor colegilor din judeţ, faptul că desemnarea candidaţilor s-a făcut într-o şedinţă destul de operativă şi destul de vie, astfel încât toţi candidaţii au avut ocazia să se prezinte. … Aceste liste trebuie validate la nivel central, sunt convins că vor fi validate, Giurgiu reprezintă o organizaţie care se auto gestionează, nu va avea niciodată nume şi persoane impuse de la centru, de aceea cred că lista va fi validată la nivel central.”

Candidații care i-au stat alături președintelui au avut scurte intervenții, după cum urmează:

Vasile Gușatu – ” Nu pot să vă ascund că m-am înscris în această cursă cu o oarecare jenă, pe de o parte pentru  că nu sunt unul dintre membrii fondatori și cu experiență vastă în politică  și pe de altă parte pentru că nu mi se pare tocmai normal ca de unde provin eu întâi să cer ceva organizației și de abia după aceea să ofer. Dar am considerat că CV-ul meu, conduita mea, faptul că am fost încurajat de unii colegi să mă înscriu în această cursă, am considerat că prin aportul meu pot să aduc un plus valoare organizației noastre și din acest considerent am solicitat colegilor să mă voteze … Nu îmi propun altceva decât să mă dedic acestei activități pentru ca împreună să reușim să obținem respectul electoratului și cât mai multe voturi.”

Mariana Iancu – „ Pentru cei care nu mă cunosc sunt conferențiar universitar și președinta fundației Atitudinea Civică Iancu Mariana din Giurgiu. Am studii politice în politici publice și integrare europeană și am o experiență politică vastă. … M-am alăturat acestei echipe a partidului Alianței Liberalilor și Democraților dintr-un spirit constructiv  fiindcă doresc alături de această echipă să construim o viață mai bună și o societate mai bună pentru pentru giurgiuveni și pentru români prin legi mai bune, corecte și drepte …”

Silviu Dumitrescu – „ Sunt giurgiuvean 100%, aici m-am format ca și educație, școală generală în Giurgiu, liceul la Maiorescu, facultatea la București, ASE-ul, după care o perioadă de timp am activat în București. M-am întors acum 7-8 ani în Giurgiu, am deschis o firmă micuță cu care mă chinui și acum, pentru că Giurgiu din păcate nu îți oferă foarte multe șanse. Recunosc că uneori am tendința să regret că nu am rămas în București, acolo sunt alte posibilități. Provin dintr-o familie de medici care se chinuie și ei prin sistemul sanitar din Giurgiu, am făcut parte și din alte partide, am fost și la PNL o perioadă destul de lungă, dar pot să spun că pentru prima oară, în cadrul ALDE Giurgiu simt că sunt oarecum acasă, în sensul că aici am găsit un grup de oameni deosebiți lângă care pot să cresc ca și om, nu numai politic, cât și social, de la care am ce să învăț, cu care pot să schimb opinii și cu care, cel mai important pentru mine, mă pot afișa oriunde fără să-mi fie jenă. Până la această vârstă m-am străduit să nu fiu înjurat pe stradă de oameni, nici urât, nici invidiat și faptul că aici am găsit niște oameni buni, cu suflet bun, care au intenții bune pentru acest oraș m-au determinat să mă înscriu și în cursa pentru un post de parlamentar. Eu sunt un tip foarte, foarte realist, șansele mele de a intra în parlament sunt foarte mici, dar simpla mea apariție pe această listă este o onoare și voi depune toate eforturile ca la alegerile din decembrie ALDE Giurgiu să câștige cât mai multe mandate de parlamentar.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Ionel Muscalu a spus că s-a demonstrat încă o data, dacă mai era nevoie că în ALDE se respectă întru totul democrația. A punctat faptul că partidul din care face parte poate și trebuie să demonstreze că este o alternativă viabilă, iar apanajul politicii este acela de a face politică pentru ceilalți și mai puțin pentru tine însuți. În încheiere Ionel Muscalu a spus: „ Eu cred în steaua acestui partid ”

I.C.MANDU

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *