ALDE cere reguli noi in coalitia de guvernare: Deciziile luate fara semnatura celor trei lideri vor fi nule

ALDE cere reguli noi în coaliția de guvernare. În cadrul ședinței conducerii partidului, fost propus un protocol de functionare a Coalitiei de guvernare care prevede că deciziile luate fără semnătura copreședinților sunt nule, potrivit unor surse parlamentare.

Propunerea a venit din partea copreședintelui Daniel Constantin, care a avut o poziție fermă de susținere a protocolului, nemultumit de modul în care se iau deciziile în coaliție.

 

Potrivit documentului propus de cei de la ALDE, protocolul asigură legitimitatea tuturor acțiunilor politice și guvernamentale promovate de către partidele din cadrul coaliției de guvernare.

 

Protocolul urmărește o asumare comună a prevederilor programului de guvernare și a aplicării lor, prin consens și dezbateri în cadrul coaliției de guvernare. Obiectivul principal al protocolului este asigurarea unei guvernări responsabile, transparente. Printre altele, protocolul prevede explicit urmatoarele masuri si actiuni pentru functionarea coalitiei de guvernare.

Astfel, seciziile Coaliţiei sunt luate de forul de conducere al acesteia, în urma unor sedințe, pe baza unor procese verbale încheiate după fiecare întrunire.

Aceste procese verbale sunt semnate de cei trei președinți, președintele PSD, respectiv copreședinții ALDE. Orice decizie luată, fără a fi trecută în procesele verbale și nesemnată de cei trei președinți este lovita de nulitate.

ALDE a cerut, în week-end, retragerea Ordonanței 13 de modificare a Codului penal și de procedură penală, condiționând această decizie de rămânerea la guvernare.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, sâmbătă, la România TV, că au decis să retragă Ordonanța, pentru că nu au nimic de ascuns și se dorește revenirea la normalitate. ”Ne-am gândit din poziția responsabilității pe care o avem și am luat decizia de a retrage Ordonanța, de a o abroga, pentru că nu avem nimic de ascuns, pentru ca oamenii să înțeleagă că nu avem intenția de a ne ascunde de justiție”, a anunțat liderul ALDE.

sursa dcnews.ro

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *