Administratia locala „prinsa” cu deszapezirea a uitat de Unirea Principatelor

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.  Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire ( Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia ), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească într-un Principat  Unit. După 157 de ani, ziua de 24 ianuarie ne face din nou să retrăim acești  primi pași făcuți de către strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România.

Din păcate, Administrația Publică Locală din Giurgiu a „uitat” că unui astfel de moment plin de însemnătate  istorică trebuie să i se acorde importanța  cuvenită. 

Domnul deputat Florian Nicolae președintele organizației municipale a PNL Giurgiu  nu a uitat că este un bun român și că un astfel de moment trebuie evocat așa cum se cuvine din respect pentru înaintașii noștri. Alături de membrii de partid și alți cetățeni ai orașului, domnul deputat a mai invitat  partidele politice,  precum și administrația locală să li se alăture pentru ca împreună  să sărbătorească Unirea Principatelor printr-o mare Horă a Unirii.

Din păcate partipriurile politice nu dispar nici atunci când ar  trebui să fim doar buni români.  Dacă primarul Barbu este scuzabil,  pe ceilalți politicieni nu pot să-i înțeleg. Într-un astfel de moment nu mai există oameni politici,  există doar oameni care conviețuiesc în aceeași țară numită România. O Românie pe care sunt obligați să o iubească și să o respecte cu adevărat,  nu doar la modul declarativ.

Am spus despre încă primarul nostru Barbu că este scuzabil,  deoarece pe fondul oboselii acumulate în concediul de odihnă și unde pui că ieri,  23 ianuarie de abia sosit în țară, sărmanul,  frânt de oboseală a fost nevoit să cheme la ordin o televiziune obedientă căreia nu doresc să-i fac publicitate,  ca s-o pună de-o ediție specială, în care primarul să vorbească despre deszăpezire ca și cum ar fi participat în mod direct, cu toate că majoritatea  giurgiuvenilor știu că a fost plecat din țară iar de deszăpezire s-au ocupat cei doi viceprimari.

Și ca să nu se mai spună că sunt cârcotaș,  cred că cel mai indicat ar fi să fie întrebați viceprimarii  dacă domnul Barbu a fost sau nu plecat în Bulgaria, în stațiunea de schi Bansko ca să-și petreacă ca tot omul concediul de odihnă binemeritat.

Cu toate acestea, lipsa mai marilor orașului și ai județului nu s-a simțit mai deloc. Seniorii PNL, oamenii din oraș alături de tinerii PNL-iști îmbrăcați în frumoasele noastre costume tradiționale au încins o Horă a Unirii de s-a topit până și zăpada.  

I.C.MANDU        


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *