ACTIUNI DE PREVENIRE LA COMANA SI CALUGARENI

La data de 22.04.2015, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile la  Liceul Tehnologic nr. 1 Comana din judeţul Giurgiu, elevilor le-au fost prezentate informaţii referitoare la promovarea ofertei educaţionale în cadrul Campaniei “Şi TU poţi fi POLIŢIST”.    

          De asemenea, au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului şi înşelăciune în localităţile Comana şi Călugăreni,  unde cetăţenii au fost atenţionaţi cu privire la existenţa unor fapte şi tentative ale unor persoane rău intenţionate de a comite înşelăciuni, furturi de bunuri şi sume de bani din locuinţe, prin diverse moduri de operare.

         Au fost vizate categoriile de public predispuse a deveni victime, în special persoanelor vârstnice cărora li s-au făcut recomandări: să nu invite în locuinţă persoane necunoscute, să nu dea bani sau alte date personale acestora fără a consulta

 membrii familiei, să nu dea curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunosc doar prin intermediul telefonului şi să nu depună sume de bani la poştă sau la bancă pentru ridicarea unor “premii” până nu verifică informaţiile.

    La acţiune au fost distribuite pliante şi materiale pentru informarea cetăţenilor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *