Accident straniu in India! Un barbat ar fi murit ucis de un meteorit

Caz surprinzător în India. Autoritățile au demarat o anchetă, după ce un bărbat ar fi murit din cauza unei explozii provocată de o piatră venită din spațiu. Se pare că ar fi vorba de un meteorit. 
Tragedia a avut loc în orașul Vellore, lânga clădirea unei facultăți de inginerie, iar victima, în vârstă de 40 de ani, identificată drept Kamaraj, era șoferul de autobuz al instituției de învățământ și tocmai se răcorea la cișmeaua din curte când s-a produs deflagrația.
Explozia a spart geamurile cladirii, a rănit un student și alți doi angajați ai facultății și a produs un crater adânc de 1,5 metri și cu diametrul de 60 de centimetri, în care s-a găsit un mic fragment mineral, ce cântărește doar 11 grame. Acum, autoritățile încearcă să afle dacă obiectul a fost un meteorit sau o bucată de deșeu spațial. Poliția a recuperat o bucată după coliziune, care va fi analizată de un cercetător de la Institutul Indian de Astrofizică. Dacă se va confirmă că bărbatul a fost ucis de un fragment al unui corp ceresc ce a căzut pe Pământ, decesul ar fi primul cunoscut ca fiind provocat de un meteorit. Cu toate acestea, oamenii de știință au însă dubii ca meteoritul a fost cauza morții, deoarece șansele ca o astfel de tragedie să se petreacă sunt de 1 la 250.000. Potrivit NASA, în ultimul mileniu nu s-a înregistrat niciodata un astfel de deces. Singurele cazuri cunoscute apar în vechile cronici chineze și este foarte posibil sa fie legende.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *