Acarul Paun vesnicul vinovat s-a reprofilat, acum … demoleaza blocuri la Giurgiu

Parcă ar fi un făcut, de fiecare dată când îmi propun să nu-i mai fac publicitate gratuită primarului Barbu, este aproape imposibil să nu mai facă el vreo șotie, parcă cineva-l îndeamnă să mai dea iarăși și iarăși cu bâta-n baltă. Ceasul rău, pisica neagră și unde pui că mai era și marți trei ceasuri rele, edilul șef a dorit să-și vadă chipul zugrăvit în presa locală, așa ca un veritabil narcisit și a pus-o pe nepusă masă de-o conferință de presă.

INUNDAȚIA

Principala temă pe care dorea s-o dezbată era legată de ploaia torențială care a transformat Giurgiu într-un oraș lacustru și cum era de așteptat, nu primăria este vinovată, cum nu este vinovată nici Apa Service că sunt înfundate canalele de preluare a apelor pluviale, singura vinovată de dezastrul produs, nu-i nimeni alta decât măria sa natura. 

Adevărata problemă a primarului, pe care dorea să o scoată în evidență, era cu totul alta și anume, că  deputatul Nicolae Florian, filantrop cu suflet mare așa cum îl știm cu toții, când a văzut în ce sărăcie lucie trăiesc oamenii care locuiesc pe străzile ce fuseseră inundate, situate în spatele fostului Tehnosat, a băgat mâna adânc în propriul buzunar și a dăruit pachete cu alimente acelor năpăstuiți ai sorții.

Primarul nu poate privi acest lucru ca un simplu act de omenie. El crede că toți sunt așa cum este el, care nu face absolut nimic fără un scop bine determinat, din care să câștige ceva. Imaginea pe care încercă să și-o creeze prin donațiile către biserici și nu numai, o realizează numai din banii contribuabililor, bani care ajung în visteria primăriei prin taxele și impozitele pe care fiecare cetățean, de unde are, de unde nu are este obligat să le plătească.

MAȘINISTUL ESTE SINGURUL VINOVAT PENTRU DEMOLAREA UNUI BLOC CE NU TREBUIA DEMOLAT…

Primul bloc cu care s-a început demolarea din cartierul Istru este un bloc pentru care nu există o hotărâre de consiliu dată în acest sens. Să-i mulțumim lui Dumnezeu că demolatorul, din exces de zel cum a spus primarul, nu s-a apucat să demoleze blocul alăturat, ce aparține liceului teologic atunci când viitorii preoți se găseau în interiorul clădirii. În continuare, am să vă prezint textual explicația dată de primar, legată de demolarea unui bloc ce nu trebuia demolat :

Problema nu e așa, problema nu este la primărie și lucrul ăsta eu l-am spus celor de la Canal D. N-am avut o conferință de presă, ca să vin în fața presei din Giurgiu și să explic exact, am mai transmis unuia și altuia pe diverse canale, dar eu cred că în perioada asta s-a cam înțeles efectiv cursul problemei, efectiv cronologic. Ei nu trebuiau să intre să demoleze în momentul acela, nu aveau ordinul de începere. Au participat la licitație, au câștigat licitația și după aceea mai trebuia să ia ordinul de începere a lucrării. Or ei dintr-un exces de zel, au venit, au trimis constructorul acolo, iar până cel care a fost, a trimis utilajul și cu tot cu servantul și tot ce era acolo, persoanele care lucrează pe acele utilaje, iar până au venit, până firma respectivă a venit să-și ia hârtii, nu știu ce, omul ăla a zis ăsta e blocul și s-a apucat de treabă. Noroc  a fost, că am trecut pe acolo. Deci pot să spun că eu am fost cel care m-am uitat și i-am oprit la momentul acela. Am sunat la primărie și au zis, da urmează să îi dăm ordinul de începere. Acum nu știu, v-am spus ce s-a întâmplat la constructor, e treaba lor, dar ei aveau în documentația de atribuire, locația, locul cum se afla blocul, caracteristicile blocului, ce să faci …

Din tot ce a spus primarul se înțelege doar că mașinistul sau servantul, cum l-a botezat primarul, ca și cum demolarea se făcea cu un tanc, este singurul vinovat. Un lucru este cert, dacă un cetățean încerca să fure o ușă din blocul respectiv și era prins, primea ani grei de pușcărie. Mă întreb ce se poate întâmpla cu unul sau mai mulți care se fac vinovați direct sau indirect de demolarea unui bloc.

 Rog organele abilitate ale statului să se autosesizeze și să efectueze o anchetă în acest caz fără precedent, iar cei care se fac vinovați, să suporte rigorile legii. Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Giurgiu, când lipsa locuințelor a devenit o problemă națională. Cineva, din cine știe ce interesese, demolează blocuri care nu trebuiau decât reparate, fără să aibă garanția că va avea posibilitatea ca în locul blocurilor demolate să reconstruiască altele. Are primarul deja bani în cont pentru reconstrucția blocurilor ? Pentru că altfel nu face altceva decât să vândă pielea ursului din pădure. Criza economică se adâncește din ce în ce domnule economist, aveți certitudinea că acest guvern vă va aloca sumele necesare? Dar dacă acest guvern cade până în septembrie? De unde bani pentru reconstrucție ? Nu ar fi fost normal să ai bani în cont și de-abia după aceea să te apuci să demolezi ? De demolat, demolează orice necalificat, dar de construit, construiesc doar meseriașii.

 

 I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *