8 mancaruri pe care NU AI VOIE sa le reincalzesti! Pot deveni TOXICE

Specialiștii de la Agenția Britanică pentru Standarde Alimentare atrag atenția asupra unor obieciuri alimentare pe care le avem cu toții. Potrivit acestora, există alimente pe care ar trebui să le consumăm doar proaspete și să nu le reîncălzim după ce au stat la frigider, ci să le consumăm reci. Altfel, ele pot deveni toxice și ne pot afecta săntatea.

Iată care sunt mâncărurile pe care nu ar trebui să le reîncălzești niciodată, potrivit Mirror.co.uk:

  1. Telina – este buna in supa, insa atunci cand o reincalziti, scoateti telina din ea. Nitratii din leguma pot fi o problema, intrucat caldura ii poate transforma in substante toxice.
  2. Ouale – preparatele care contin ou pot fi reincalzite in siguranta, insa feriti-va de ouale fierte sau amestecate; reincalzirea lor va poate imbolnavi.
  3. Spanacul – asemenea telinei, nitratilor din el “nu le place” sa fie reincalziti si pot deveni cancerigeni.
  4. Ciupercile – trebuie mancate la scurt timp de la gatire, pentru a nu provoca probleme cu stomacul, cu proteinele deteriorate din ele.
  5. Cartofii – daca sunt lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi sunt bagati la frigider, pot fi mediul ideal pentru aparitia botulismului; reincalzirea creste acest risc.
  6. Puiul – Reincalzirea carnii de pui, dupa ce a fost tinuta in frigider, poate provoca probleme digestive.
  7. Sfecla – bogata in nitrati, aceasta leguma poate cauza dureri de burta, asa ca este mai bine sa fie consumata rece, dupa ce a fost gatita.
  8. Orezul – Este una dintre cele mai reincalzite mancaruri, insa poate deveni toxica dupa reincalzire.

 



« (Previous News)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *