13 noiembrie, zi fatidica pentru Romania

13 noiembrie, lunea neagră, poate însemna un nou început în rescrierea istoriei  prin relansarea politico-economică sau eșecul lamentabil al noii Românii europene printr-o politică economică dezastruoasă, mult mai puternică decât un cataclism catastrofal sau urmările unui război de uzură din care au de suferit doar oamenii cinstiți, onești, patrioți, în câteva cuvinte  iubitori de patrie și neam.

Ceilalți care au furat și fură în continuare sute de mii, milioane de euro au avut grijă să-și umfle conturile din băncile aflate în afara granițelor țării. Pentru ei criza ce ne așteaptă și ne va afecta mulți ani de acum înainte, pe ei chiar nu-i interesează.  

Am citit ca majoritatea dintre noi comunicatul transmis de DNA, comunicat în care îl acuză pe Liviu Dragnea. Nu trebuie să mai spun cine este pentru că a devenit mai cunoscut decât un star de cinema atât în țară cât și în afara ei, dar încă nu pot spune că este vinovat sau nu,  atâta timp cât încă ne mai considerăm o țară europeană care respectă valorile democrației în care funcționează prezumția de nevinovăție. Curios mi se pare un singur lucru și anume faptul că l-au chemat la DNA acum când se discută legile justiției . Ciudat nu ? Mai mult decât atât faptele pentru care există suspiciuni se spune că au fost comise cu foarte mulți ani înainte. De ce DNA-ul intervine tocmai acum ? Înțeleg că pentru trimiterea unui om în instanță pentru acuzații extrem de grave este necesar un probatoriu indubitabil. Dar oameni buni vorbim de fapte comise în 2005!  Au trecut 12 ani!  De ce au fost necesari atâția ani pentru constituirea unui probatoriu ? Tot din rechizitoriul DNA reiese faptul că fărădelegile au continuat prin constituirea unui grup infracțional. În aceste condiții mai mult de jumătate din vină ar trebui să o poarte factorii responsabili pe linia justiției,  în speță procurorii, cei care au tras mâța de coadă dându-i astfel inculpatului posibilitatea să fure în formă continuată, cu alte cuvinte cei care ar trebui să eradicheze astfel de fapte reprobabile încă din forma incipientă parcă printr-o înțelegere tacită l-au încurajat.

Cam multe întrebări și prea puține răspunsuri pentru un neinițiat ca mine în tainele jurist-prudenței. Iar dacă instanța de judecată va hotărî că Dragnea este vinovat conform rechizitoriul formulat de DNA atunci își merită soarta, el și toți cei ca el care au furat atât de mult încât au pus țara pe butuci!  Eu unul nu i-aș  băga la pușcărie, ca să nu mai cheltuim banii amărâților de contribuabili cu întreținerea lor. Eu le-aș confisca tot, i-aș lăsa în curul gol, le-aș goli toate conturile, inclusiv cele din off-shoruri, toate firmele și bunurile lor le-aș trece în administrarea statului, căsoaiele lor de mii de metri pătrați le-aș transforma în aziluri de bătrâni, în grădinițe de copii, în școli , în spitale și de ce nu în pușcării conforme normelor europene. Le-aș asigura salariul minim pe economie sau șomaj ca să trăiască și ei și familiile lor așa cum trăiesc ”fericiți” peste 75% din populația României. Cu alte cuvinte să se bucure și ei de binele despre care ne tot vorbesc.

E utopic ce spun!  Eu sunt 100% convins că mulți dintre ei nici nu știu și nici nu vor ști vreodată ei și odraslele lor ce înseamnă să trăiești așa cum trăim noi dintr-un salariu care nu îți ajunge să plătești taxele, impozitele, ratele la bancă, întreținerea la bloc, căldura și energia electrică. Medicamentele, ciorba de cartofi deja au devenit un lux!

Tot azi, 13 noiembrie euro a înregistrat un nou prag istoric: 4,70 lei! Ceea ce înseamnă un minus de cel puțin 2 miliarde de euro, după cum susțin unii analiști economici, în visteria deja sărăcită a statului. A venit iarna, prețul gigacaloriei va scăpa de sub control cu atât mai mult cu cât da la 1 ianuarie populația nu va mai beneficia de subvenție din partea statului, energia electrică a luat-o razna ca și preț, toate produsele alimentare aproape că și-au dublat valoarea la raft, medicamentele se vor scumpi și ele, primarii din lipsă de fonduri vor mări taxele și impozitele și … va fi și mai bine!

Domnilor politicieni ne-ați protejat cu scuturi și armament american de teama unui război probabil. Dragilor, dragii noștri politicieni nu cred că mai este nevoie să ne apărați de un eventual război cu extratereștrii! Vom fi atât de leșinați de foame precum somalezii, încât extratereștrii în loc să tragă în noi cu armele lor laser vor da fuga în galaxia de unde provin, or ca să ne aducă ceva de mâncare, or vor fugi de teamă că-i vom mânca!  Așa că … guvernați în pace.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *